info@fanfaregijmel.be
Gaspeldorenstraat 1
3201 Langdorp

Biografie

Danny Scheepers kreeg zijn eerste trompetlessen bij Julien Ernots in de Muziekacademie Overpelt. In 1974 kwam hij het eerst met de blaasmuziek in contact binnen het fanfareorkest van het college te Hamont. Van begin aan was hij trompettist in het harmonieorkest van de Noordlimburgse Muziekacademie te Neerpelt. Met dit orkest maakte hij grote concertreizen.
Scheepers studeerde trompet, piano en muziekpedagogiek aan het Lemmens-instituut te Leuven.Enkele jaren laten studeert hij harmonie, muziektherapie en contrapunt bij Jan Van der Roost en HaFa-directie bij Frans Violet en Karel de Wolf aan het Lemmensinstituut te Leuven. Aan het Sint-Albertuscollege van Haasrode geeft hij vanaf 1984 muzikale opvoeding.
Als dirigent was hij achtereenvolgens verbonden aan de Koninklijke Fanfare de Veldbazuin, Nieuwrode en de Koninklijke HarmonieSint-Catharina, Kortessem. Hij was ook dirigent bij de provinciale muziekkampen van Limburg en Brabant en het nationale muziekkamp in Vaalbeek. Vanaf 1997 tot 2005 was hij dirigent van de Koninklijke Fanfare de Verenigde Vrienden, Wolfsdonk. Sinds einde 1997 nam hij ook de dirigeerstok op bij de Koninklijke Muziekvereniging Concordia, Londerzeel Malderen. Met dit korps werden fraaie resultaten bereikt op de provinciale en nationale Vlamo-wedstrijden in ere-afdeling en in internationaal verband werd tweemaal een gouden medaille behaald op het Wereldmuziekconcours van Kerkrade.
Voor Vlamo (Vlaamse Amateur Muziekorganisatie) fungeert Danny Scheepers vaak als jurylid en als kwalitatief begeleider. Hij zetelt tevens in de provinciale en nationale artistieke commissie en in de repertoriumcommissie.
Nu is hij leerkracht muzikale opvoeding te Haasrode, in het Sint-Albertuscollege.